![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfCKmENIZmAA-CcjqFZzjdneVyzjcEIBhpgT0NFh0xjFcaq-pkHXP1ZSCSlN_WGwlSuq3EW9p2ORKHzRD8u5LxSsY_SElXaj4sDbYbvZcxHYdTThA1UvpEKUIoPBpBUDxoV6VlCSZxP614/s400/vispipuuro.jpg)
Ruismarjapuuro (n. 4:lle)
200g puolukkaa
100g punaherukoita
n. 4 dl ruisjauhoja
n. 1,2l vettä
1 tl suolaa
n. 0.5 dl sokeria tai maun mukaan.
Keitä marjoja vedessä n.10 min, kunnes ovat antaneet makunsa ja värinsä veteen. Siivilöi puolukkavesi talteen ja puristele kaikki mehu marjoista mukaan lusikalla. Marjat voi halutessaan jättää puuroon, jolloin tietenkään ei tarvitse siivilöidä.
Nosta mehu liedelle ja sekoita ruisjauho marjaliemeen koko ajan vispaten. Puurosta tulee ja pitääkin tulla melko sakeaa tässä vaiheessa koska pitkän keittelyn aikana puuro sitten lientyy ja muuttuu rakenteeltaan oikeanlaiseksi.
Hauduta puuroa kannen alla 1,5-2h hiljaisella tulella, välillä sekoittaen. Puuro on sitä parempaa, mitä kauemmin sitä hauduttelee.
Puuron voi tarjoilla joko kylmänä tai lämpinä maidon kera. Tämä sapusta menee niin aamiaisena, väli- taikka iltapalana. Ihan kunnon annoksena aterianakin leivän kanssa ja vaikkapa jälkiruokana. Jokainen tavallaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti