Intialainen-kahden herneen- pata
2,5dl liotettuja vihreitä herneitä
2,5dl liotettuja kikherneitä
2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
reilu loraus oliiviöljyä
n.5dl vettä
n.2rkl perunajauhoja
½-1tl intiaanisokeria
currya
tandoori-maustetta
cyaennejauhetta
suolaa
-Pilko porkkanat pieneksi kuutioiksi, laita kattilaan kiehumaan herneiden kanssa. Keitä niin kauan että herneet ovat pehmeitä, mutta niin että ne pysyvät kuitenkin kiinteinä.
-Leikkaa sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota oliiviöljyssä suuremmalla pannulla. Lisää sitten sipulin sekaan cyrrya ja tandoorimaustetta reippaalla kädellä, cyaenne, suolaa, sekä intiaanisokeri ja sekoita tasaiseksi.
-Lisää kasariin herneet ja valkosipuli.
-Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi, ja kaada suuruste pannulle. Sekoittele tasaiseksi, lisää mausteita niin että siinä on kunnolla potkua.
-Anna hautua hetki ja tarjoile esimerkiksi naanleivän tai riisin kera! Tähän sopisi hyvin myös mukaan raita-kastike.
!Jos uskaltaa kokeilla, kannattaa tähän sujauttaa kookoshiutaleita sekaan oman maun mukaan, sopii tajuttoman hyvin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti