Sivut

tiistai 29. toukokuuta 2012

Banaanikookos-jäätelö

Nyt päätin vihdoin ja viimein aloittaa pitämään ruokablogia. Tuli lukijoita tai ei, ainakin on minulla paikka mihin saan hehkuttaa kuinka hyvää ruokaa olenkaan saanut nenäni eteen, ettei ihan naapuriin tarvi lähteä tyrkyttämään että "maistakaa nyt kuinka hyvää!". Tai sitten voin vuodattaa epäonnistuneimmatkin kokeilut tänne kuvien kera, että näin ei sitten enään toimita.

Asuinmajani keittiössä tuoksuu toisinaan vahvana mausteet ja yrtit kun taas välillä kanelisen uunituoreen pullan tuoksu valtaa koko huushollin. Mennään suomen perinneruuista kiinalaisen kautta takaisin keskieuroopan aitoihin makuihin. Ruokaa valmistuu pääasiassa kanasta, kasviksista tai kalasta. Sokerileivonnaisia ja herkkuja tulee satunnaisesti tehtyä vaikka pääosin kunnon ruokaa ja suolaisia herkkuja kauhan varresta valmistuu. Rakkaus ruokaan, innostus kokeilla, maistaa ja kaiken lisäksi tärkeimpänä itse myös nauttia. Todella laittaa palanen, jos toinenkin purtavaksi.

Viime viikkojen aikana on tullut ennemmän kuin yleensä kokkailtua ja tänään ensi kertaa elämässäni sain aikaseksi tehtyä itse jäätelöä! Nytkin vain selailin erilaisia jäätelöohjeita ja niiden pohjalta suunnistin keittiöön. Mitä kaapeista löysin, jääkaapin antimien ja oman päänmukaan sain aikaseksi seuraavanlaista herkkua.


banaanikookos-jäätelö (6-8 annosta)

2 isoa banaania
1dl kookoshiutaleita
1½rkl sitruunamehua
150g tomusokeria
1½dl maitoa
3dl kuohukermaa

Kuori ja viipaloi banaanit kulhoon. Lisää sitruunamehu sekä kookoshiutaleet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Siivilöi tomusokeri seokseen ja sekoita todella hyvin. Vatkaa erikseen kermavaahto kovaksi vaahdoksi, mutta jätä se vielä odottamaan jääkaappiin. Pakasta banaaniseosta pakasterasiassa 1-2 tuntia, tai kunnes se alkaa kovettua reunoista.

Ensi pakastuksen jälkeen kumoa seos kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kermavaahto ja laita takaisin pakastimeen vuoassa 2-3 tunniksi tai kunnes se on kovaa. Jos säilytät jäätelöä pitkään, suojaa astia kannella.

1 kommentti:

  1. Aaah tätä täytyy päästä kokeilemaan, nams! Ihanaa kun voi tehdä jäätelöä ilman niitä koneitakin, sellanen kun tuntuu kuitenkin vähän turhalta. Kiitos! Ja jään todella seuraamaan, mitä ihanuuksia siellä sun köökissä valmistuu :)

    VastaaPoista