Sivut

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

savupororieskarullat.

Tämä ohje on asuintupani katon alla jo pravuuriksi tullut naposteltava niin juhliin kuin illanistujaisiin. Rullapalaset katoavat tarjottimilta melko nopeaa tahtia, eli siitä voidaan päätellä niiden suosio! Jaan nyt pelkistetyn version rullien ohjeesta, koska tahdon tai HP (eli herkkupeppu isäni) tahtoo pitää, vielä muutamaa raaka-ainetta sisältävän tahnan reseptin itsellään. Kuitenkin tällä versiolla päästään maukkaaseen lopputulokseen, muttei ihan yhtä maukkaaseen kuin meillä. Mutta kaikillahan on joitain salaisia reseptejä! ;)

Savupororieskarullat

2pkt kylmäsavuporo leikkelettä
1prk majoneesia
2pkt savuporo/maustamatonta tuorejuustoa
5rkl kurkkusalaattia
rieskarullapohjia
vahvaa lihalientä
(oman maun mukaan  ripaukset suolaa sekä musta- ja valkopippuria)

leikkaa kylmäsavuporoleikkeleet pieniksi kuutioiksi. Sekoita majoneesi, poro, tuorejuustot ja kurkkusalaatti keskenään tasaiseksi tahnaksi, päällystä astia kelmulla ja laita maustumaan yön yli jääkaappiin.
Kostuta rieskapohjat vahvalla lihaliemellä. Levitä porotäytettä muutaman ruokalusikallisen verran pohjalle ja kierrä voipaperin avulla rullalle. Tee rullat valmiiksi ja laita jääkaappiin. Leikkaa rieskarullat sopiviksi suupaloiksi juuri ennen tarjoilua. Voit myös käyttää savuporotahnaa esimerkiksi leipi ja uunienperunoiden kanssa, tai ruissipsien täytteenä. Ohjeella tulee runsaasti tahnaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti