Sivut

torstai 12. heinäkuuta 2012

tofuohra-wokki

Herätystä henkiin! Pitkään aikaan en tänne ole mitään keittiön puolelta laittanut, koska töissä ja maailmalla on mennyt suurin osa ajasta. Muutama mainitsemisen arvoinen ravintolakin on vastaan tullut joten heti miten laitan arvostelua kun ensin kamera mukana käyn uudemman kerran kyseisissä paikoissa syömässä.
Ei kummemin ole saanut aikaiseksi postailla tänne jotain pikasapuskoista. Eilenkin mm. tuli illasta ostettua pussillinen kasvispyöryköitä currymango soossin kanssa (ja on muuten ihan tajuttoman hyvää!!) ja sitten tein kesäkurpitsa-omena-kasvis paistosta pannulla nopeasti sekä salaattia lisäksi niiden kanssa minulle ja ystävälleni. On tässä tullut suolaista pannukakkua tehtyä ja vaikka mitä, taidan jossain vaiheessa oikein ajan kanssa tehdä kerralla miljoonaviisisataa eri ruokakertomusta tänne.


Tofuohra-wokki

270g tofua esim.yrtti
2-3dl keittämätöntä ohraa
vettä
oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 pieni kesäkurpitsa
tuoreita vihanneksia/
pakaste wokkivihanneksia
suolaa
1dl sweet chili kastiketta
1-2rkl kalakastike
soijakastike

Keitä ohra ohjeen mukaisesti. Paloittele sillä välin tofu, sipulit ja kasvikset.
Kuullota ensin sipulit oliiviöljyssä ja lisää kohta paloiteltu tofu ruskistumaan. Lisää suolaa ja soijakastiketta pannulle ja mikäli tahdot muita mausteita tofuun niin tässä vaiheessa. Kun olet saanut ruskistettua, siirrä sipulitofu paistos odottaan toiseen astiaan.
Kuumenna kasvikset pienessä määrässä oliiiviöljyä ja lisää myös sweet chili- ja kalakastike. Paistele niin että kesäkurpitsakin kypsyy. Sekoita joukkoon ohra ja jatka kuumennusta vielä jonkin aikaa.
Lisää lopuksi joukkoon tofusekoitus ja mausta vielä tarpeen ja oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti