Sivut

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

valkosuklainen mustikkapiirakka

Miten onnistuisikaan teatteridiplomin tekeminen ystävän kanssa paremmin kuin mustikkapiirakkaa nauttiessa? Noh, kyllä me piirakkaa saatiin syötyä ja Marilyn Monroesta kerta elokuva katsottua, mutta jäi se teatteridiplomi vähemmälle. Ainakin oli hyvää piirakkaa..


pohja:
2 kananmunaa
2dl sokeria
2dl maitoa
1dl voisulaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria

päälle:
n.250g valkosuklaata
0,8-1l mustikoita

muruseos:
1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1-1,5dl voisulaa
1dl sokeria

- Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja voisula.
-Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri. Lisää taikinan jokkoon koko ajan sekoittaen.
-Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille (taikina ei saata mennä koko pellille levitettynä, mutta se ei haittaa mitään) tai isolle uunivuoalle mutta uunivuokaa käytettäessä kannattaa tehdä vain 2/3 kokoinen piirakkataikina tästä ohjeesta.
-Levitä päälle mustikat ja paloitellut valkosuklaat.

-Tee kaurainen muruseos sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Ja levitä piirakan päälle.
-Paista uunissa 200 asteessa, n. 25-30 minuuttia.
-Tarjoile vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa, mieluiten lämpimänä.

Nautinnollisia hetkiä kylmenevään syksyyn! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti