Sivut

torstai 5. syyskuuta 2013

arkinen avokadopasta

Olin viikonlopun koiravahtina isäni luona ja yksinäni mietin mitä ruokaa tekisin. Jotain helppoa mutta kuitenkin uutta. Sitten onnistuin päätymään avokado pastaan. Kuitenkin kun aloin hakemaan ideaa koko ruokaan netissä pursuavista ohjeista, tuli vain mieleen pitkän pitkä kauppalista. Nyt en halunnut törsäillä rahaa tuoreisiin yrtteihin tai mitä erilaisempiin juustoihin. Noh, joten tein aivan pelkistetyn version ja vallan mainiota sekin. olisi varmaan saanut vielä hienomman makuista lorauksella kermaa mutta minäkun otin sen pröystäilemättömän linjan jo alkuun.



Arkinen avokadopasta

n.200g keittämätöntä spagettia
1pkt kirsikkatomaatteja
2 syöntikypsää avokadoa
öljyä paistoon
n.1pss ohuita vihreitä papuja (pakaste 450g)
1 valkosipulin kynsi
hieman sitruunamehua
mausteet
(itselaitoin suurinpiirtein näitä: suolaa, valkopippuria, mustapippuria, kuivattua persiljaa. Eli melko pelkistetysti.)

-Laita spagetit kiehumaan ja ota pavut pakastimesta sulamaan (nopeuttaa ruuan tekoa)
-Puolita kirsikkatomaatit, kuori ja paloittele avokadot.
-Kun spagetit on keitetty, heitä öljytylle ne pannulle. Lisää joukkoon n. puolet avokadon palasista, valkosipulin kynsi puserrettuna ja vihreät pavut.
-kääntele ruokaa pannulla kunnes se on lämmennyt, ja suurin osa avokadoista on muussaantunut.
-Lisää sitruunamehu, ja mausteet.
-Laita vielä lopuksi viimeiset avokadot palat ja tomaatit, annan hautua pannulla n.5min. Vältä liikaa sekoittamista, nämä avokadon palat on tarkoitus pysyä suhteellisen hyvin palasina.

-Tarjoillessasi voit ripotella auringonkukan tai pinjansiemeniä annoksen päälle, ja mikäli avokadoa vielä löytyy, kannattaa sitä kylmänä laittaa ruuan päälle. Maistuu hyvälle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti