Sivut

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

vegaanin kanelinen tofupata

Meillä on meneillään kotona vegaaninen viikko kun tuo miehinen puolikas veti kanssani vedon uhkarohkeasti, että hän kykenee vetämään ilman mitään eläinkunnan tuotteita viikon verran. Itsehän tietty tuota epäilen koska herra on melko vannoutunut lihansyöjä, mutta ehkäpä tuo näyttää uuden puolensa ja kykenee (lähes) valittamatta olemaan viikon ilman lihapullaa ja piffiä, maidosta puhumattakaan.
Noh, tämän viikon aikana siis taitaa tulla tehtyä yhtä sun toista vegeruokaa ja leivontaa, jotta on jotain mihin makeannälän tuo Niko saa vaijetettua. On pullaa ja on porkkanasämpyläruutuja, itsetehtyjä tottakai. Uunissa tuli myös tänään ohimennen reseptien ja omien ideoiden yhteissummana vegaanista mustikka-mutakakkua sekä suklaa-mustikkakastiketta sen kera. Reseptiä siitä siis myöhemmin.. Mutta nyt suolaiseen, kanelin ystävien herkkupataan!


Vegaanin kanelinen tofupata 

1 paprika
1 iso porkkana
1 valkosipulinkynsi
100g kypsiä kikherneitä
1pkt kylmäsavutofua
500g tomaattimurskaa
1dl kasvikermaa
2-3rkl kanelia
soijakastiketta
öljyä
muita mausteita (esim, cayannepippuri, mustapippuri, cajunmauste)
(lisäksi voi laittaa tilkan kalakastiketta, mutta tuopa ei vegeä joten
mikäli tämä ei haittaa niin pikkusen sekaan makua tuomaan!)

-Paloittele tofu. Viipaloi paprika, valkosipulin kynsi ja porkkana ohuiksi paloiksi.
-Kuumenna pannua, lisää ihan reilulla kädellä öljyä, sekoita valkosipuli viipaleet ja mausteita. (itselaitoin tässä kohtaa ainakin musta- ja cayannepippuria, cajunmaustetta)
-Kun pannu on kuuma, heitä tofupalat pannulle, kaada lorauksen soija- ja kalakastikkeita ja paista tofuihin  hyväpaistopinta. Siirrä tofut sivuun, esim. lautaselle.
-Lisää hieman öljyä pannulle ja kuullota porkkanoita. Lisää hetken päästä paprika. Kuullota lisää. 
-Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki vedellä ja lisää huuhteluvesi myös pannulle. Sekoita ja kuumenna. Lisää joukkoon kasvikerma ja kuumenna kiehuvaksi asti. Lisää joukkoon kaneli, hieman oman maun mukaan, mausta muutoinkin (pippureita, cajunia, tandoori kävisi tosi hyvin yms). Anna padan hautua kannen alla ja miedolla lämmöllä ainakin 10min, lisää vettä tarvittaessa. 
-Lisää lopuksi tofut sekaan ja anna hautua vielä n.3min. 
-Tarjoile esimerkiksi pastan ja salaatin kera.


Eläin- ja luontoystävällisin terveisin: 
Anniina

2 kommenttia:

  1. eihän kalakastike oo vegaanista? ei sillä että tuo nyt tiedän viikkoa pilaisi :p odotan mustikkamutakakun ohjetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässähän tuntee olonsa ihan hölmöksi. En tajunnut koko hommaa kun tuolla keittiössä läträilin, anjovisuutettahan siinä on! Tosin eipätuo ruokalusikallinen viikkoa pilaa ei, eikä muutenkaan minua häiritse joten antanee olla :D

      Poista