Sivut

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

vegaanin mustikka-mutakakku

Nyt sitten viime postauksessani jo hölöttäni mustikkamutakakku! Eipä tämä tuon ihmeellinen ole, mutta hyvää senkin edestä.

Tässä minä käytin osittain spelttijauhoja ja osin vehnäjauhoo, sitten sekaisin valkoista sokeria, ruokokidesokeria ja intiaanisokeria, mutta ihan tavalliset kummastakin lajista kelpaa. Halvintahan ne ovat myös, mutta kun itsellä on hieman tapana vaihtaa "terveellisempään" ja ravintoainerikkaampiin, vaikka samaa höttöä meinaa olla. Noh, oma mieli helpottuu kenties.


 Vegaanin mustikka-mutakaakka


2-3dl mustikoita (pakaste käypi)
3,25dl jonninmoisia vehnäjauhoja
3,25dl jonninmoista sokeria myös
1dl tummaa kaakaojauhetta
½tl suolaa
1tl soodaa
2rkl omena/valkoviinietikkaa
1,2dl öljyä
2,25dl vahvaa kaffetta
n.100g maidotonta suklaatia
tomusokeria

-Voitele ja korppujauhota pienehkö vuoka, laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
-Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään omassa kulhossaan ja märät aineet omassa kulhossaan.
-Lisää pikkuhiljaa nesteitä kuivien aineiden sekaan, siihen asti kunnes olet saanu tasaisen paksun taikina seoksen.
-Ripottele mustikat vuoan pohjalle, halutessasi lisää sokeria mukana.
-Kaada taikina vuokaan mustikoiden päälle, laita uuniin noin 25 minuutiksi mutta tämä riippuu aivan uunista, joissain aika on lyhyempi ja joissain pijempi. Ja jos tosi mutaista kakkua haluaa niin toki hieman aikaisemmin vain pois uunista. :)

Huom! Jos kakku pääsi kuitenkin vahingossa olemaan liian kauan uunissa, voi kakkua hiema fiksata kostuttamalla oikein vahvalla kaakaokahviseoksella.


mustikkasuklaakastike

3-4dl mustikoita
50-60g maidotonta suklaata
½dl inkkarisokeria (tai enempi oman maun mukkaa)
hento ripaus suolaa

Sillä aikaa kun mustikka-mutakaakkanderi on uunissa niin helposti voi mustikoista ja loppusuklaasta valmistaa kastiketta.

-Laita kattilanpohjalle loraus vettä ja mustikat sekaan.
-Kuumenna niin että vesi kiehuu ja mustikat ovat myös lämmenneet täysin.
-Ota tehosekoitin, ja mössää mustikat tasaiseksi soseeksi/liemeksi.
-laita takaisin liedelle ja paloittele suklaa sekaan.
-Sekoita ripeästi koko ajan, äläkä anna kuumeta liikaa.
-Kun suklaati on sulanut, lisää ripaus suolaa ja (inkkari)sokeria sekaan.

Sitten on kastike valmista tarjoiltavaksi mustikkakaakan kanssa, ja mikä olisi vielä parasta, nimittäin että mukaan lautaselle pääsisi vielä tofulinen soijajäätelöä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti