Sivut

tiistai 8. lokakuuta 2013

Kaura-marjapuuro

Kaikkihan ovat vähintään mummolassa syäneet lappapuuroa, vispipuuroa taikka marjapuuroa, millä nimellä sitä ikinä kutsuukaan. Yleisestihän se tehdään juurikin mannaryyneihin mutta itse olen hieman tuon mannansuhteen nennääni nyrppivä. Kyllä minä tosin tykkään mannapuurosta, mutta en laske sitä kovin terveelliseksi niinkuin en riisipuuroakaan. Noh, vaihtoehtona olisi siis ruispuuro mutta ajattelin kokeilla jotain erilaista, nimittäin otsikon mukaisesti kaurapuuropohjaa marjapuurolle. Eihän siitä samanlaista kuohkeutettavaa puuroa tule, mutta hyvää senkin edestä! Ja mikä parasta, tämähän sopii vegaaneillekkin kunhan kanssa tarjotaan kasvimaitoa, erityisesti kauramaito on minun lemppari visparin kanssa!


Kaura-marjapuuro 

5+2-3dl vettä
n. 4-5dl pakastettuja marjoja (itsekäytin pääosin mustaherukkaa ja hieman puolukkaa)
4-5dl kaurahiutaleita 
makeutusainetta
hitunen suolaa
makeutusainetta/sokeria oman maun mukaan
(hitunen vaniljasokeria)
(3-4rkl hamppuproteiinijauhe)

-Kiehauta 5dl vettä ja laita jäiset marjat sekaan. Keitä n.15 minuuttia niin että marjat ovat mössööntyneet melko paljon ja vesi on muuttunut melko vahvahki marjamehuksi. 

-Siivilöi mehu ja marjahöttö erilleen toisistaan. (jos haluat marjahötön puuron sekaan, älä heitä sitä pois tässä vaiheessa vaan säästä sivussa!) Laita mehuliemi takaisin kattilaan ja lisää n.2dl vettä ja odota että neste kiehuu.

-Lisää sekaan kaurahiutaleet ja anna keittyä hiljaisella lämmöllä 5-10minuuttia. Lisää vettä vällä jos puuro alkaa mennä liian liisteriksi. 

-Kun puuro alkaa näyttää melko valmiilta, lisää sokeri ja vapaavalintainen makeutus oman maun mukaan. (itse laitoin makeutusainetta ja melko hyvin sai laittaa koska mustaherukka on niin voimakkaan makuinen marja keitettynä)

-Ota kattila levyltä ja ota sauvasekotin esiin. (Jos haluat marjahötön sekaan, lisää se nyt!) Surraa sauvasekoittimella puuroa niin että kaurahiutaleet eivät erotu enää yksittäisinä seasta vaan massa alkaa muistuttaa mannapuuroa rakenteelta. Tässä vaiheessa on hyvä sekoittaa vaniljasokeri ja hamppuproteiini sekaan mikäli haluaa)

-Marjapuuroa voi vielä vatkata mikäli haluaa, mutta se ei hirveän paljon kuohistu mielestäni. 

-Anna jäähtyä ja nauti maidon kanssa. Mikäli haluat proteiinipitoisemman välipalan niin kannattaa puuro nauttia raejuuston kanssa, toimii nimittäin hyvänä kombona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti