Sivut

maanantai 21. lokakuuta 2013

proteiiniset banaanisuklaa-pannukakut

Kuka väitti että terveellinen ei voi olla hyvää? Pyh ja pah sanon minä. Usein itse syön kotona melko terveellisiä ruokia vaikka tänne tuleekin pääasiassa kaikkea höttöä ja kunnon tuhtia tavaraa ladeltua. Tässä on yksi sunnuntai-aamun brunssikokeilu jonka ei sisältänyt ollenkaan sokeria eikä vehnäjauhoja. Taino jos halutaan pilkkua viilata niin banaanin oma hedelmäsokeri mutta ei sitä lisättyä valkoista sokeria.

Tämä ohje on myös täydellinen niille kaikille minun lisäkseni, ketkä rakastavat maapähkinävoita. Voisin tunkea sitä ihan mihin vain, ihme etten vielä munakkaaseen ole sitä tunkenut. Tosin, siitä olen tarkka että minulla on todella ehtaa ja aitoa maapähkinävoita, nytkin kaapissa on purkki jossa kyljessä lukee 100% maapähkinää. Ja suolatontakin. 
Suomessa sitä huomaa harmikseen, kuinka vähän täällä on arvostusta tuota herkkua kohtaan, ottaen huomioon sen miten Amerikoissa määpähkinävoi on kuin kuninkaan jakkaralla aamupalapöydässä. Noh, kai se olisi muutettava sinne että saisi paljon sielunsiskoja ja -veljiä tässä rakkauden kohteessa.  

Kuitenkin, nyt suklaan, banaanin ja pähkinän ystävät, tässä olisi ohje teille herkkuun jonka syömistä ei tarvitse katua loppupäivää, vaan voitte hyvällä omalla tunnolla napsia tämän nassuun. 



Proteiiniset banaanisuklaa-pannukakut (6-7kpl keskikokoista pannukakkua)

1 banaani
2 kananmunaa
2rkl maitorahkaa
2rkl protskujauhetta
1-2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
makeutusainetta (suosittelen steviaa tai sitten ihan ehtaa sokeria)
oman maun mukaan vanilja-aromia


-Mössää banaani, sekoita joukkoon kananmuna.
-Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.
-Sekoita joukkoon protskujauhe ja siivilän läpi tummakaakaojauhe+leivinjauhe.
-Makeuta ja laita vanilja-aromia oman maun mukaan.
-Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen paistamista.
-Ota pannu, esikuumenna se.
-Laita rasvaa pannulle ja kaada taikinaa sopivan verran pannulle.
-Pienennä lämpöä hieman ja anna paistua, älä ole liian nopea kääntämisessä sillä pannukakut kokoavat hieman. Pannukakkujen paisto vaatii hieman lettuja enemmän aikaa, vaivaa ja kärsivällisyyttä.




tarjoiluun
maapähkinävoitahnaa:

2-3rkl maapähkinävoita
2rkl rahkaa
4-5rkl vettä vettä/maitoa
makeutusainetta/sokeria
pieni tilkka vanilja-aromia
(2tl tummaa kaakaojauhetta)

Tämä on näin yksinkertaista että otat kaikki aineet makeutusta lukuunottamatta astiaan (tumma kaakaojauhe ei ole välttämätön, itse teen lähes aina ilman sitä), sekoita ne tasaiseksi tahnaksi ja sitten lisää makeutus oman maun mukaan. Mitä löysempää haluat, sitä enemmän laita maitoa/vettä, kumpaa käytätkään. Itse teen tästä aina vähän erilaista, välillä enemmän rahkaa ja välillä enemmän maapähkinävoita, toisinaan kovinkin makeaa mutta välillä taas en makeuta lähes ollenkaan. Mikäli sinulla on suolatonta maapähkinävoita kuten minulla, kannatan lisäämään pienen hippusen sitä tahnaan, tuo loppusilauksen.

Sitten kokoat pannukakut kasaan, väliin oman maun mukaan tahnaa, banaania viipaloituna sekä pähkinöitä!


Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti