Sivut

lauantai 22. joulukuuta 2012

valkosuklaa-karpalo fudget


Mikäpä sen parempi lahja kuin itse tehdyt makeiset jouluna? Toffeen ja äkkimakean ystävälle kannattaa näitä tehdä ;) Vaihtoehtoisesti sekaan kannattaa kokeilla pähkinöitä, tai ihan mitä vain kuivattuja marjoja tai hedelmiä.
Keittoaika on todella hämmennys, mitä nyt olen keskustellut ja lukenut muiden fudgeja tehneiden  juttuja, jokaisella on ollut aivan erilainen keittoaika. Joku sanoo 20 minuuttia kun toinen kahta tuntia, keitto aika on suunnilleen ½-1½h väliltä. Jos fudgea keittää liian vähän, siitä tulee aivan liian pehmeää leikattavaksi. Mutta eivät nämä mahdottomia ole. 


Valkosuklaa-karpalo fudget


130 g valkosuklaata
60 g kuivattuja karpaloita
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita

-Rouhi valkosuklaa ja leikkaa karpalot pienemmiksi palasiksi.
-Kuumenna ja kiehauta kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lisää seokseen sen jälkeen hunaja ja voi.
-Anna kiehua vähän  kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivaa.
-Lisää joukkoon valkosuklaa  ja vatkaa seosta pari minuuttia. Lisää  karpalot.
-Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18 x 18 cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään. Kun massa on jägnettynyt, leikkaa terävällä ja öljytyllä veitsellä 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi. 
-Säilytä fudgepaloja jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti