Sivut

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

vegaaniset kookostryffelit

Aivan kuin bountya. Suklaa päällys+kookosmassaa sisällä= taivaallista. Tein näitä joululahjaksi kookosta rakastavalle ystävälleni, ja teki tiukkaa etten itse popsinut satsia omaan suuhuni. Ja kaiken lisäksi tämä ohje on vielä täysin vegaaninen, eli ei mitään eläinperäistä tässäkään ohjeessa. :)

Huomina, pyörittely kannattaa tehdä lusikoilla. Nosta pallero suklaaseen pyörittele kokonaan suklaan peittoon ja siirrä kookoshiutaleita täynnä olevalle lautaselle jossa lapat toisilla lusikoilla kookoshiutaleita palleron ympärille varovasti. Annat olla hetken ja siirrät kookospäällysteisen palleron alustalle, niin ettei kookoshiutaleet littaannu rumasti suklaaseen. Tähän osioon kannattaa varata hetki aikaa.



Vegaaniset kookostryffelit      15-20kpl

1,5 dl tomusokeria
0,75 dl kookoskermaa
0,5 tl vanilja-aromia
3,5 dl kookoshiutaleita
150 g tummaa suklaata
3-4 dl kookoshiutaleita pinnalle

Sekoita tomusokeri, kookoskerma ja vanilja-aromi sekaisin keskenään. Lisää kookoshiutaleet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin 30-60 minuutiksi, palloiksi pyörittelyn helpottamiseksi.

-Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Pyörittele massasta palloja, pyörittele ne ensin suklaassa ja sitten kookoshiutaleissa. Asettele alustalle ja laita jähmettymään jääkaappiin. Säilytä kookospalleroita myös muutenkin jääkaapissa.


1 kommentti: