Sivut

torstai 7. kesäkuuta 2012

halloumcazhew-salaatti ja banaanileivät

Nam nam nam. En voi muuta kuin sanoa hallonium juuston vieneen jälleen kerran kieleni mennessään. Kuvaa en nälissäni kerennyt nappaamaan kun nopeasti väsäsin itselleni lämpimän cazhewpähkinä-halloumjuusto salaatin. Ai että olikin hyvää! Käytin makea curry- salaatinkastiketta, koska sitä sattui kaapista löytymään ja kelpasi aivan hyvin. Vaikka ihan oliiviöljy pelkilteen on yleensä parhainta ruokaisan salaatin seassa!
Lisäksi salaatin kanssa söin vielä yhtä lempiherkukseni muodostunutta leipäyhdistelmää, nimittäin baananiruisleipää! Tosin tälläkertaa en laittanut pähkinärouhetta, jota yleensä noihin tungen.Olen ajatellut tehdä jossain vaiheessa ihan oman postauksen leipävariaatioistani, sillä en todellakaan syö mitään kalkkunaleike/juustoleipiä sillä jotenkin niihin on kyllästynyt. Ja on niin paljon maukkaampia leivänpäällisiä olemassa!
En sen kummemmin jaksa alkaa ohjeeseen määriä antamaan, mutta jotain suuntaa kuitenkin. Eipä näihin kumpaankaan kyllä pahemmin ohjeita tarvitsekkaan..

Halloumcazhew-salaatti (2 hengelle)

oliiviöljyä
½ palaa halloumjuustoa
kourallinen pähkinöitä
1 pieni sipuli
salaattisiemen sekoitusta
rucolan lehtiä
jäävuorisalaattia
kirsikkatomaatteja
maissia
kurkkua
(salaatinkastiketta)

-Valmista vihersalaatti pohja jo valmiiksi odottamaan jääkaappiin.
-Paahda pähkinät pannulla ja siirrä sivuun odottamaan.
-Kuumenna loraus oliiviöljyä pannulla ja kuullota renkaiksi leikattu sipuli pannulla.
-Lisää pannulle kuutioitu halloumjuusto ja paista niin, että se saa kauniin vaalean ruskean pinnan. Heitä vielä pähkinä pannulle ja sekoita.
-Aseta vihersalaatti syville lautasille, lisää salaatinkastiketta tai oliiviöljyä ja pyöräytä sekaisin. Jaa pannulla odottava paiston kahden salaatin päälle.
-Tarjoile heti leivän kera.


Banaaniruisleivät

ruisleipää
banaania
margariinia
(pähkinärouhetta)

-Laita ruisleivän päälle sipaisu margariinia.
-Leikkaa banaanista ohuita siivuja leivän päälle.
-ripottele pähkinärouhe banaanien päälle, ja nauti!

4 kommenttia:

  1. Tarkoitatko HALLOUMjuustoa? :)

    VastaaPoista
  2. Juu, kyllä tarkoitan! Sekosin aivan kirjoittaessa, koska kutsun halloumjuustoa aina puhekielessä halloniumijuustoksi. Pitänee yrittää muistaa kirjoittaa tänne ruoka-aineet oikeilla nimillä eikä puhekielen tavalla. Kiitos korjauksesta :)

    VastaaPoista
  3. Niin, ja vielä se, että kirjoittmasi cazhewpähkinä kirjoitetaan suomalaisittain "caShewpähkinä". Anteeksi pilkunviilaus :)

    VastaaPoista
  4. No tuon pähkinän kirjoittaminen oikein on aina yksi arvoitus, joten en laita pahaksi vaikka se väärin on tähän postaukseen kirjattuna. :D mutta eipä mitään, pitää sitä muistuttaa että oikeinkirjoitus olisi hyvä tarkastaa ennen julkaisua!

    VastaaPoista