Sivut

perjantai 15. kesäkuuta 2012

nokkosmuusi ja sienikastike

Viime päivinä ei hirveämmin ole keittiön nurkissa kerennyt huiskimaan. Harmittaa toisaalta, mutta on tullut syötyä ennemmän ulkona taas vaihteeksi. Kuitenkaan mitään mainitsemisen arvoisia paikkoja ei vastaan ole tullut, sellaista keskiluokkaista sapuskaa on nenään eteen saanut. Ennemmin syö kuin selkäänsä ottaa, siis tällä tavalla. Ja nälkä lähtenyt, niin ehkä se on tällä kertaa saanut luvan riittää. Ja pitkälti nyt viime aikoina tullut kulutettua noita pikaruokaloita, elikkä pizzerioita ja muita tälläisiä joten en kummemmin arvosteluita ajatellut tehdä koska ei edes kuvia ole tullut kiireessä napattua.

Tänään olikin onneksi taas aikaa jäädä kokkailemaan ihan arkista sapuskaa. Ja pientä kasvimaatani korjaillessa törmäsin näihin ilkeäksi osottautuneisiin kasveihin luonnossa, nimittäin nokkosiin. Kuitenkin tämä ilkimys saadaan kuriin ja mainioksi kaveriksi kun siitä aletaan tekemään ruokaa. Ja terveyspommiksihan tuokin on luokiteltu mutta tärkeämpänä näen kyllä sen antaman maun! Mutta kuitenkin, sain idiksen tehdä nokkosista sitten jotain, että niitäkin saisi pihasta hävitettyä.


Sienikastike
150g herkkusieniä
n.2dl kuivattuja suppilovahveroita
1 iso sipuli
voita
1½dl vettä
3rkl vehnäjauhoja
2-3dl maitoa
1-2dl kermaa
soijakastiketta
suolaa
sitruunapippuria

-Kuumenna voi nokare pannulla, ja kuullota silputtu sipuli. Lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet ja paista hetken aikaa. Lisää kuivatut sienet ja vesi, ja jätä porisemaan hetkeksi.
-Tee pienestä määrästä maitoa ja vehnäjauhoista suuruste, ja lisää se pannulle. Kuumenna hetki ja lisää sitten maito sekä kerma. Sekoita tasaiseksi ja mausta.
-Anna hautua vielä noin 10 minuuttia hiljalleen kannen alla.

nokkosmuusi
8 perunaa
maitoa
voita
suolaa
1dl ryöpättyjä nokkosia hienonnettuna

-Kuori ja keitä perunat. Nopeuttaaksesi keittoa, kannattaa perunat pilkkoa pienemmiksi.
-Survo perunoita vähän maitotilkan avulla. Lisää perunoiden joukkoon hienonnettu nokkos mössö, reilu voi nokare, suolaa oman maun mukaan. Lisää maitoa sen jälkeen niin että survos on kuitenkin kiinteää, muttei liian tönkköä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti