Sivut

maanantai 18. kesäkuuta 2012

ruismarjapuuro.

Se maistuu lapsuudelta. On niin harmittavaa toisaalta huomata jossain vaiheessa, ettei kukaan olekkaan tekemässä valmiiksi niitä lapsuuden herkkuja jotka kieli vei mennessään. Tähän kategoriaan kuuluvat erilaiset vispipuurot suurena osana! Olen pitkän aikaa jo miettinyt että jonkin sortin vispipuuroa täytyy tehdä, kun ei sitä tosiaan saa ilman että itse ottaa sen kauhan käteen ja tekee! Päädyin hetken tuumailun jälkeen päätökseen ja sitten väänsin ensi kertaa elämässäni ruismarjapuuroa.


Ruismarjapuuro (n. 4:lle)

200g puolukkaa
100g punaherukoita
n. 4 dl ruisjauhoja
n. 1,2l vettä
1 tl suolaa
n. 0.5 dl sokeria tai maun mukaan.


Keitä marjoja vedessä n.10 min, kunnes ovat antaneet makunsa ja värinsä veteen. Siivilöi puolukkavesi talteen ja puristele kaikki mehu marjoista mukaan lusikalla. Marjat voi halutessaan jättää puuroon, jolloin tietenkään ei tarvitse siivilöidä.
Nosta mehu liedelle ja sekoita ruisjauho marjaliemeen koko ajan vispaten. Puurosta tulee ja pitääkin tulla melko sakeaa tässä vaiheessa koska pitkän keittelyn aikana puuro sitten lientyy ja muuttuu rakenteeltaan oikeanlaiseksi.
Hauduta puuroa kannen alla 1,5-2h hiljaisella tulella, välillä sekoittaen. Puuro on sitä parempaa, mitä kauemmin sitä hauduttelee.
Puuron voi tarjoilla joko kylmänä tai lämpinä maidon kera. Tämä sapusta menee niin aamiaisena, väli- taikka iltapalana. Ihan kunnon annoksena aterianakin leivän kanssa ja vaikkapa jälkiruokana. Jokainen tavallaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti