Sivut

maanantai 4. kesäkuuta 2012

kanapestoperunavuoka.

Kuka väitti ettei peruna ja kana muka sovi yhteen? Pidin eilen "en käy kaupassa" päivän ja sain kuin sainkin tehtyä jotain jo valmiina tarjolla olevista raaka-aineista. Kaapin uumenista löytyi 800g paketti kanan leikkeitä, joista sitten reilu puolet suikaloin kanapestoperunavuokaan ja 3 jäljelle jäänyttä paistoinkin valmiiksi jotain muuta ruokaa varten.
Tämä ruoka on hyvä hävikistä herkuksi ruoka, nimittäin edellisen päivän kanat ja keitetyt perunat uppovat tähän vuoalliseen mainiosti.Perunavuuan tekemisessä olin sen verta laiska, etten jaksanut alkaa tehdä itse pestoa joten tyydyin käyttämään pitkään kaapissa lojunutta kaupan valmis pestoa, eli hävikki periaatteella mentiin siinäkin.
Huomio, vuokaan sopisi mainiosti koskenlaskijajuustot tai mozzarella! Ja juustoraastekkin pinnalle mikäli haluaa. Ruoka ulkonäöltään on taas näitä "esteettisimpiä ruokia", mutta ehkä maku korvaa tuon puuttuvan hienon ulkomuodon!


Kana-pesto-perunavuoka (4 annosta)

450g kanansuikaletta
1 sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
8 isoa perunaa
2dl kermaa
4rkl vihreää pestoa
tuoretta basilikaa
mustapippurirouhetta
suolaa

Viipaloi kypsät perunat siivuiksi. Jos käytät raakoja perunoita, kuori ja keitä perunat, nopeutat aikataulua leikkaamalla perunat jo ennen keittämistä. Tosin tässä pitää olla varovainen ettei perunoita keitä muusiksi.
Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kypsennä kanansuikaleet siinä. Lisää silputut sipuli ja valkosipuli pannulle ja anna kuumeta hetken aikaa. Lisää pannulle myös pieneksi pilkotut paprikat, mausta suolalla, mustapippurilla ja haluamillasi mausteilla. (jos käytät marinoituja suikaleita, ei pahemmin tarvi mitään lisäillä.)
Sekoita ruokakerman joukkoon pesto, suolaa ja tuoretta basilikaa silputtuna. Lado uunivuokaan ensin kerros perunasiivuja ja laita kanasekoite seuraavaksi. Peitä toisella kerroksella perunoita ja kaada kermaseos vuokaan, ja heiluttele niin että se leviää koko seokseen.
Paista vuokaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia, niin että liika nestemäisyys on kadonnut ja vuoka on tiivistä. Puolessa välin paistoa kannattaa varovasti sekoittaa vuokaa, mutta varo ettet hajota kerrostuneisuutta pahasti.
Tarjoile raasteen tai tuoresalaatin kera!



1 kommentti:

  1. No satuin ihan sattumalta tekemään eilen illalla pestokanaa ja perunaa ;) oikein hyvin sopii yhteen minustakin! Hyvänkuuloinen vuoka.

    VastaaPoista