Sivut

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Pavut ovat yksi minun rakastamiani raaka-aineita. Jotenkin asuintuvan keittiön kuivakaappi varastoista vain täytyy löytyä papuja, koska ne ovat helppoa hätävara ruokaakin. Niistä on helppo tehdä risottoa tai jotain pataa nopeallakin aikataululla. Tässä hetki sitten ostin asuintuvalle tortillapohjia ja päätin täyttää ne sitten kaikkea mitä kaapistalöytyy taktiikalla. Sainkin sitten inspiksen tehdä papuhöystön tuoreitten ja kylmien raaka-aitten lisäksi sinne väliin ja tuli kyllä aivan mainiota! Lisäsin itse vielä hieman tabascoa ohjeeseen jotta potkua tulisi, ja aromisuolaakin kai taisin laittaa.


Papupata (4 annosta)

ainekset:
oliiviöljyä
½punasipuli
1 sipuli
½ yksikyntinen valkosipuli
3 pientä porkkanaa
½paprika
1prk (380g) kidneypapuja suolaliemessä
1prk (500g) yrttistä tomaattimurskaa
25g oliiveja
vettä
tuoretta basilikaa
chilimaustetta
oreganoa
(suolaa)

Kuumenna syväpannu ja kuullota silputut sipulit oliiviöljyssä. Lisää pannulle paloitellut porkkanat, valkosipuli murskattuna ja lisää noin ½dl vettä.
Anna hetken aikaa porista ja lisää pilkottu paprika. Sekoita joukkoon huuhdellut pavut ja tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki hiukalla vedellä ja kaada pannulle.
Lisää vielä hienonnetut oliivit, silputtu basilika ja mausta makusi mukaan. Lisää vettä riippuen kuinka tönkkiä padasta haluat. Anna hautua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin kanssa tai tortillojen täytteenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti