Sivut

torstai 3. tammikuuta 2013

valkosuklaakuivakakku

Hävisin ystävän kanssa löydyn vedon ja jouduin häviäjänä sitten leipomaan hänelle valkosuklaisen kuivakakun. En koskaan ollut kyseenlaista tehnyt mutta yksi aine plus toinen menetelmällä sainkin aikaan kyllä suussa sulavan ja uudemmankin tehtävän kakkusen. Ei ollut kuivakakku kuiva, vaan ihana pehmeä! Saaja tykkäsi kovasti kakusta, ja itse maistelin ylimäärä palasta jonka paistoin lisänä. Enhän minä lahjakakkua ruvennut maistelemaan. Kuvakin on tuosta ylimääräisestä paistoksesta.


valkosuklaakuivakakku


250g margariinia
2dl sokeria
4 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
1 levy valkosuklaata
1prk valkosuklaa-lime rahkaa

1. Sekoita margariini ja sokeri keskenenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen seokseen.
2. Sekoita toisessa kulhossa sekaisin kaikki kuivat aineet, valkosuklaa rouhittuna pieniksi paloiksi sekä tiramisurahka, sekoita niin hyvin sekaisin kun voit ja lisää seos sokeri-rasva-muna seokseen.
3. Vatkaa tasainen taikina. Kaada seos korkeaan ja isoon korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti. Itse laskin uunin lämpöä ja paistelin vielä hetken niin.

1 kommentti: