Sivut

perjantai 11. tammikuuta 2013

cappuccino ja vaniljarahka kakun täytteet

22 vuotta täyttävän herran kahvittelu pöytään sukulaisille tarjolle tein pyynnöstä kakun, jossa oli kuitenkin vapaat kädet. Täytteeksi päätyikin herran mieltymyksiä ajatellen alakerrokseen cappuccino-mousse-täyte ja ylempään taas vaniljarahka-täyte. Täytteissä kannattaa pitää "keep it simple" kanta, ja valita kaksi toisiaan tasapainottavaa tai yksi hyvä maku, eikä montaa eriä sorttia.
  Koristelussa kakun reunoilla on tummaa suklaata leikattuna säpäleiksi, sekä hasselpähkinärouhetta nousten hiukan päälle reunustuksenakin. Pekaanipähkinät, tummasuklaa kahvipavut ja kirsikan puolikkaat taas ympyröivät kakkua. 



Cappuccino-mousse-täyte  (1väliin)


2pss cappuccino-mousse jauhetta
0,5dl vispikermaa
0,75dl maitoa
3rkl maitorahkaa

Sekoita keskenään mousse jauheet ja ne nesteet, vatkaa sähkövatkaimella niin kauan kunnes mössö saa kuohkeutta sopivasti. Tässä voi oman mielen mukaan hiukan päättää kuinka kuohkeaa ja paljon täytettä haluaa. Lopuksi sekoita joukkoon maitorahka ja vatkaa tasaiseksi massaksi.
Levitä kakun pohjalle, joka on kostutettu esimerkiksi irish coffee liköörillä tai tavallisella kahvilla.

(tein aluksi yhdestä pussista, mutta totesin sen levitettyäni että pakko on käyttää 2 jotta saan tarpeeksi paljon täytettä. Joten yksikin pussi voi riittää jos tahtoo.)


Vaniljarahka-täyte (1-2 väliin)

1 prk Valion maustettu vanilja-rahka
½prk tavallista rahkaa
vispi/kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria
(vanilja-aromia)

Vatkaa samaan aikaan kakun päälle kerma, ja täytteeseen. Sekoita oman maun mukaan niin paljon kermaa vaniljarahkaan kuin itsestä tuntuu parhaalta. Sekoitussuhde 1prk rahkaa+2dl kermaa on melko yleinen, mutta itse laitan yleensä enemmän rahkaa kuin kermaa. Tätä täytettä on myös helppo käyttää kakun päällystämisessä pelkän kerman sijasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti