Sivut

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

mantelinen aprikoosi-vuokaleipä

Leipähimo yllättää ja samalla löytyy vajaa pussi aprikooseja kaapista. Mitäpä muutakaan syntyy kuin kunnon vuokaleipää, kokeillen löydetyn ohjeen omaa muunnelmaa. Ja kyllä vain, upposi nassuun enemmän kuin tarpeeksi. Yksi leivistä katosi kyläillessä vanhempien luona ja käsky tuli tehdä heille lisää kyseistä leipää. Eli hyvää taisi olla muidenkin mielestä. Leivässä makeus tuo niin ihanaa sävyä leipään ettei edes vältämättä halua voidellakkaan leipää, ilmankin aivan mainiota!



mantelinen aprikoosi-vuokaleipä (2 leipää)


5dl vettä
2rkl sokeria
1pss kuivahiivaa
2,5dl grahamjauhoja
1dl ruisjauhoja
~6-7dl vehnäjauhoja
100g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
45g (n.1,5dl) mantelilastuja
0,5dl rypsiöljyä

-Lisää vähän reilu käden lämpöiseen veteen sokeri, kuivahiiva grahamjauhoihin ja ruisjauhoihin sekoitettuna. Sekoittele tasaiseksi.
-Lisää joukkoon paloilellut aprikoosit ja mantelilastut. Lisää käsin tai koneella vaivaten vehnäjauhoja pikku hiljaa, kunnes taikina alkaa sitkostua mukavasti, niin että se alkaa irtoilemaan hiukan reinoilta.
-Sekoita joukkoon öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi, tarvittaessa lisää jauhoja.
-Jaa taikina kahteen leipävuokaan ja anna kohota ainakin puolisen tuntia, jonka jälkeen paisto 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti