Sivut

torstai 3. tammikuuta 2013

Kepeät ja helpot täytetyt tomaatit

Helppoa herkkua, hyvä lisäke ja tästä saa tehtyä ihan oman makuisensa valitsemalla juustoa mitä tahtoo tehdä. Nämä voi syödä kylmänä, tai lämpimänä. Kuten jos käyttää raejuustoa kuten minä, voi varsin hyvin syödä kylmänä tämänkin mutta itse tahdoin lämpimäisenä. Paistoaika oli aika hakusessa, en oikein tiennyt kauan pitää joten  niin kauan kunnes tomaatti näyttää suhteellisen sopivan kypsältä.
Tässä oli ensimmäinen versio täytetyistä tomaateista, kevyt ja helppo. Toisenlaisia ohjeita tulossa lisää!

Täytetyt tomaatit 2kpl


2 pihvitomaattia
100g rajuustoa/mozzarellaa/fetaa
½ dl hernemaissipaprika-sekoitusta
mausteita
(päälle juustoraastetta)

1.Koverra pihvitomaattien kanta pois ja kaavi tomaatin sisus tyhjäksi lautaselle jotta tomaatit jäävät ontoiksi. Valuta tomaatin sisuksista kuitenkin valuva neste pois. 
2. Sekoita keskenään juusto, hemapa ja murskattu tomaattien oma sisus. Mausta seos haluamallasi tavalla ja annostele tomaattien sisään. Ripottele halutessasi juustoraastetta päälle. 
3. Paista tomaatteja uunissa 200 asteessa kunnes tomaatti ja sisus on kypsää. Jos käytät muuta juustoa kuin raejuusto, sen sulaminen voi olla hyvä merkki tarpeeksi pitkästä kypsytyksestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti