Sivut

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

intialainen kahden herneen-pata

Löysin hernesundalin ohjeen tässä hetki takaperin, ja siitä sitten idea lähti. Aloin ensin ihan kyseisen ohjeen mukaan ruokaa mutta kohta mieli alkoi taas vääntämään ja kääntämään ohjetta nurinniskoin ja lopputuloksena tuli aivan ihanan suussa potkivaa, intialaistyyppistä kahdesta eri herneestä valmistunutta pataa tai jotain sen suuntaista. Sundalia.. en tiedä ;D


Intialainen-kahden herneen- pata


2,5dl liotettuja vihreitä herneitä
2,5dl liotettuja kikherneitä
2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
reilu loraus oliiviöljyä
n.5dl vettä
n.2rkl perunajauhoja
½-1tl intiaanisokeria
currya
tandoori-maustetta
cyaennejauhetta
suolaa

-Pilko porkkanat pieneksi kuutioiksi, laita kattilaan kiehumaan herneiden kanssa. Keitä niin kauan että herneet  ovat pehmeitä, mutta niin että ne pysyvät kuitenkin kiinteinä.
-Leikkaa sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota oliiviöljyssä suuremmalla pannulla. Lisää sitten sipulin sekaan cyrrya ja tandoorimaustetta reippaalla kädellä, cyaenne, suolaa, sekä intiaanisokeri  ja sekoita tasaiseksi.
-Lisää kasariin herneet ja valkosipuli.
-Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi, ja kaada suuruste pannulle. Sekoittele tasaiseksi, lisää mausteita niin että siinä on kunnolla potkua.
-Anna hautua hetki ja tarjoile esimerkiksi naanleivän tai riisin kera! Tähän sopisi hyvin myös mukaan raita-kastike.

!Jos uskaltaa kokeilla, kannattaa tähän sujauttaa kookoshiutaleita sekaan oman maun mukaan, sopii tajuttoman hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti