Sivut

maanantai 26. marraskuuta 2012

feta-tomaattipiirakka perunasosejauhepohjalla

En muuta suolaisen piirakan pohjaa koskaan käytäkkään. Tämä on koettu parhaaksi miljoonien kokeilujen jälkeen ja suosittelen kaikille. Ihanan mehevä, mutta kuitenkaan ei liiaksi. Ja tietysti tomaatti+jokin juusto=ei voi olla pahaa ;)



feta-tomaattipiirakka

pohja:
1dl perunasosejauhetta
1dl vehnäjauhoja
1dl spelppijauhoja
½tl leivinjauhetta
100g kylmää margariinia
1dl kylmää vettä
aromisuolaa
kuivattua persiljaa

täyte:
250g kirsikkatomaatteja
200g fetajuustoa
2dl ruokakermaa
1 kananmuna
kuivattuja yrttejä
aromisuolaa
75-100g juustoraastetta

-Valmista ensin pohja. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja perunasosejauhe keskenään sekoaisin, nypi margariini joukkoon niin että saat aikaan ryynimäisen koostumuksen. Sitten sekoita joukkoon kylmä vesi,  vaivaa tasaiseksi massaksi. Laita pohjataikina odottamaan (n. ½h on aika hyvä aika) ja valmista täyte. 
- Puolita kirsikka tomaatit, ja pilko feta mikäli käytät kokonaista palasta valmiiksi kuutioitujen sijasta. 
-sekoita ruokakerma, kananmuna, yrtit ja aromisuola keskenään. Voit lisätä myös juustoraasteen seokseen, mutta itsestäni on helpompaa ripotella se tasaisemman lopputuloksen saamiksesi erikseen. 
-Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Levitä pohjalle feta ja tomaatit. Mikäli laitat juustoraasteen erikseen, ripottele se tässä vaiheessa piirakan päälle. Valuta kermakananmuna sekoitus tasaisesti piirakalle.
-Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, tai kunnes piirakka on sopivasti ruskettunut pinnalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti