Sivut

torstai 15. marraskuuta 2012

maailman paras piirakkapohja

Tästä taikina pohjasta ei pääse mihinkään. Tämä on niin perinteinen, itsestäni kaikista paras ja kaupaksi menevin piirakan pohja, täytteellä kuin täytteellä. Punaherukka piirakkana olen tottunut tekemään, mutta variaatioita sun muita riittää. Tänäänkin tuli neljää eri sorttia, koska pellilisen ohjeen jaon yhteen isompaan vuokaan josta tuli mustikkapiirakka ja sitten kolmeen pieneen annosvuokaan joihin tuli puolukka, puolukka-karpalo ja mustikka-karpalo pikkupiirakat. pelkkään mustikkan ja pelkkään puolukkaan tuli muruseos päälle, mutta sekoitukset ihan naturellina kuten kuvista näkee. :)

Marjapiirakka (pellillinen)


2 kanamunaa
2dl sokeria
2dl maitoa tai kermaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl margariini- tai voisulaa

päälle:
½-1l marjoja

muruseos:
50g voita tai margariinia
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja

-valmista ensinnä pohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri sekaisin, ja lisää joukkoon maito.
-sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. lopuksi lisää voisula.
-kaada leivinparerilla vuoratulle uuninpellille ja ripottele päälle jäiset marjat.
-valmista muruseos nyppimällä kaikki aineet yhteen ja ripottele tämänkin pohjan ja marjojen päälle.
-paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti