Sivut

tiistai 13. marraskuuta 2012

halloween leivonnaiset


Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta itsellä ei ollut kameraa reissulla joten piti venailla kuvien saantia tovi.. Meitä oli kaksi hiukan hölmöä partionvetäjää päätynyt pitämään tarpojien (eli noin 6-8 luokkalaisille) viikonlopun ryhmäytys mökkireissua. Viikonloppu mentiin BP- eli Big Partio -teemalla läpi. Perjantai-iltana saivat "talonasukkaan" halloween iltamat yllätyksenä, koska päivätehtävä oli suoritettu mallikkaasti.  Tietenkin minut laitettiin miettimään jotain tarjottavaa, suolaista että makeaa. Joten, tarjoilupöydässä löytyi sipsien, ällöttävien karkkien, limsojen ja keksien lisäksi minun tekemiäni seittisiä mokkapaloja sekä hyisiä juustokeksi sormia.


 Halloween sormikeksit


175g mozzarella juustoraastetta
100g margariinia tai voita
1dl spelttijauhoja
2dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
sekä manteleita kynsiksi

-Sekoita kulhossa juustoraaste, margariini, vehnäjauho ja suola sekaisin. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
-Pyörittele taikina reilun parin sentin paksuiseksi pötköksi. Leikkaa taikinasta sormen pituisia osia, ja aseta isolle alustalle, painele mantelit kynsiksi ja laita jähmettymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
-Paista uunissa 200 asteessa noin 12-14 minuuttia.

Juustokeksit tarjoillaan jäähtyneenä. Vaihtelevaa, ja näyttävää ideaa on sekoittaa hiukan elintarvike väriä taikinaan ;)





Seittiset mokkapalat

pohja:
4 kananmunaa
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
4-5rkl kaakaojauhetta
n.5dl vehnäjauhoja
1.5dl kermaa
200g sulatettua margariinia

kuorrutus:
4dl tomusokeria
2-3rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
100g sulatettua margariinia
0.5dl vahvaa kahvia
+
2dl tomusokeria
2-4rkl vettä/sitruunamehua
pääkallo ja matokarkkeja


- Valmista taikina ensin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon. Lisää lopuksi maito ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
-Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa n.12-15 minuuttia keskitasolla.

-Valmista sitten kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe ja lisää sulatettu voi sekä kahvi vähitellen kunnolla sekoittaen, kunnes seoksesta tulee sopivan paksuista. Levitä kuorrutus jäähtyneelle taikinalevylle.

-Koristele mokkaruudut esimerkiksi nonparelleilla tai mantelihiutaleilla. Halloween-tyyppisesti koristeltaessa, tee sitruunamehusta ja tomusokerista pursotettava massa. Kannattaa harjoitella seitin tekemistä ensin esimerkiksi leivinpaperille, ja sen jälkeen vasta alkaa tekemään leikattujen mokkapalojen päälle joiden tumma kuorrute on jo jähmettynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti