Sivut

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

mehevä banaanikakku

Tämä banaanikakun ohje todellakin on mehevä, ja maukas. mmm, mitä hemmottelua♥ Tehdessä kuitenkin tulee arvioida hyvin ulkonäöstä, vähän näppituntumalla milloin kakku on valmis. Itse jätän kakkusen yleensä hyvin pehmeäksi sisältä. Kerman sijasta voit hyvin käyttää kermaviiliä tai maitorahkaa. Itse tuli tälläkertaa kokeiltua ruokakermaa koska muuta ei ollut tarjolla ja aivan nappiin meni.


Banaanikakku


 125 g voita tai margariinia 
 3 dl sokeria 
 4,5 dl vehnäjauhoja
 1 tl vaniljasokeria
 2 tl leivinjauhetta
 4-5 banskua 
 2 kananmunaa
 1dl kermaa

 -Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
-Survo 2-3 bannaania soseeksi ja viipaloi toiset 2 pieniksi paloiksi.
-Lisää munat yksitellen rasva-sokeri-seokseen ja lisää sitten kerma, banaanisose, palat sekä jauhoseos ja kaada taikina voideltuun, kevyesti korppujauhotettuun vuokaan. 
-Kypsennä kakkua uunissa 175 asteessa niin kauan kunnes kakku tuntuu tikulla kokeiltaessa tarpeeksi kovalta (40-60min) . Anna kakun hiukan jäähtyä ennen kumoamista ja vielä enemmän ennen leikkaamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti