Sivut

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

vegaanin porkkananaiset teeleivät

Nämä sopivat vegaaneillekkin eli siis myös muna-allergisille, maitoallergisille. Kuitenkin siemen ja porkkana-allergisten suosittelen välttämään.. Pehmeitä ja meheviä. Nam. Oli aivan yllätys itsellekkin, kun tehdessä hiukan epäröin että tuleekohan tästä päähän pistostani minkään makuisia tarjottavia.


Porkkanaiset teeleivät


1,5-2dl juuri raastettua porkkanaraastetta
1,5dl grahamtäysjyvävehnä jauhoja
0,5dl spelttijauhoja
0,5dl vehnäjauhoja                                       (jauhot voi toki laittaa pelkästään 2,5dl vehnäjauhoja)
1tl vehnäjauhoja
1rkl oliiviöljyä
1dl vettä
0,5dl kurpitsansiemeniä
(suolaa)

-Raasta porkkanaraaste. Sekoita jauhot keskenään sekaisin ja lisää samaan kulhoon porkkanaraasteen kanssa. Lisää loput aineet, öljy,vesi ja siemenet.
-Vaivaa aineet tasaiseksi massaksi. Jaa taikina 2-4 eri osaan. Laita uuninpellille ja taputtele märällä kädellä ympyrän muotoisia leipäsiä.
-Päälle voit lisätä vielä kurpitsansiemeniä, ja kostuta joko vedellä tai sivele öljyä.
-Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voit kostuttaa kesken paistonkin kerran vedellä leipiä.

Tarjoile levitteen kera ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti