Sivut

perjantai 9. marraskuuta 2012

sieniä ja kasviksia

Hiljaisuutta pidellut.. toden totta. Kameraa ei ole ollut, mutta kyllä täällä hengissä ollaan ja ruokaakin laitettu huomattavavissa määrin. Eräälle kirpparillekkin myyntiin olen leiponut suolaisia piirakoita ja milloin kellekkin ystävälle tai menoon olen saanut jälleen toimia yksityisenä konditoriana. Noh, ehkä tämä päivittäminen tästä kun kameraa aina vähän enemmän jostain keksii :) Ja kerrallahan saattanee taas tulla monta postausta, who knows. Tulin käymään ohimennen isäni kämpillä, kun hän on reissussa kihlattunsa kanssa ja minulla oli jäätävä nälkä sekä pöhkö olo joten nopsaan keksin vääntää jotain epämääräisen näköistä mutta maittavaa sekametelisoppaa kuivatuista sienistä ja jääkaapin kämmähtäneistä antimista.


Sieniä kasvisten kera (1-2hlö)


pieni sipuli
½ punainen paprika
2-3 lehteä kiinankaalta
1-2dl kuivattuja sieniä
oliiviöljyä vettä
½dl (maun mukaan) sweet chili kastiketta
soijakastiketta
tippa sinappia
tippa ketsuppia
mausteita

-kuullota sipulia pannulla. lisää hetken päästä joukkoon vettä, soijakastiketta ja kuivatut sienet. anna porista rauhassa kunnes sienet näyttävät pitkälti oikeanlaisilta ja vesi suurimmaksi osaksi haihtunut.
- lisää suikaloidut paprikat ja paistele/hauduttele seosta, kun muut ovat kyllin kypsiä voit lisätä kiinankaalin joukkoon ja lisää myös sweet chili kastike, sinappi ja ketsuppi. Joudut välillä ehkä lisäisemään veden määrää.

Sienipaistos sopii hyvin ruisleivän, riisin tai pastan kera. Itselläni tuli sen verran hoppu kun nälkä kurni niin pahasti niin, ei muutaku sellaisenaan lautaselle ja nassuun. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti